loading
Soluții creative pentru afacerea ta
logo

BUN VENIT PENavy Sketch

De ce are nevoie business-ul meu de un logo? – Motive care însumează necesitatea deținerii unei identități vizuale.

De cele mai multe ori, persoanele care sunt pe cale de a porni o nouă afacere sau de a testa anumite concepte, tind să nu pună preț pe ceea ce numim identitate vizuală, respectiv logo. Având în vedere toate celelalte aspecte de care trebuie să ne ocupăm în momentul în care dăm startul unei afaceri, cum ar fi denumirea afacerii, pașii pe care trebuie să îi urmezi ca aceasta să aibă success, birocrația, timpul limitat șamd. se întâmplă să uităm să dăm importanță realizării unui logo al companiei.

 Astfel, pe măsură ce te apropii de lansarea afacerii, apare nevoia asocierii acesteia cu o identitate vizuală care să o reprezinte, îndeosebi dacă iei în calcul înființarea unui web-site sau alte materiale promoționale (ex: reclame, pliante, cărți de vizită, afișe etc.).

Chiar și așa, ne gândim deseori să amânăm realizarea unui logo pentru business-ul nostru. Care este importanța sa în definitiv?

Iată de ce este important acest lucru. Asocierea serviciilor pe care le prestezi cu un element vizual/simbol, dă viață ideilor tale și le comunică publicului într-un mod în care cuvintele nu o pot face. Nu e așa că ți s-a întâmplat uneori să realizezi că poți identifica instant o afacere analizând sigla acesteia, chiar dacă numele companiei nu apare în logo? De asemenea, poate vi s-a întâmplat să ghiciți natura unei afaceri observând pentru prima dată sigla acesteia, chiar dacă nu ați mai auzit de afacerea respectivă.

Simbolurile sunt un mod succint și eficient de a comunica informații despre afacerea ta. Un logo este o parte importantă și integrantă a companiei tale ca și brand, având un impact semnificativ asupra percepției publice despre o companie. În fond, un logo este una dintre cele mai importante investiții de branding pe care le poate face o afacere, fie ea mică, mare, la început de drum sau nu.

Un logo poate fi descris ca reprezentând înfățișarea unei companii. Deseori, acesta este primul lucru pe care un potențial client îl va remarca despre afacerea ta. Un logo este mult mai mult decât o simplă imagine, el devine un punct de referință pentru clienți și constituie o bază importantă pentru branding-ul companiei tale. Se spune că, clienții își formează o opinie despre o companie în câteva secunde, astfel că un logo bine conceput este precum o garanție pentru audiență, care transmite că afacerea ta este profesională, de încredere și oferă bunuri sau servicii de calitate.

Ținând cont că s-ar putea să acționezi pe o piață supra-saturată, indiferent de nișă/domeniul de activitate, este imperios necesar să te poți distinge de competitori, logo-ul devinind astfel arma perfectă în acest sens.

Acestea sunt câteva dintre principalele motive pentru care persoanele care dețin o afacere sau își doresc să înceapă una trebuie să ia în considerare investirea în imaginea acesteia. Așa cum spuneam, un logo servește drept prim-plan al întregii voastre identități vizuale, iar nu în ultimul rând, acesta stabilește o relație bazată pe încredere cu clienții și vă disting de concurență.  

Indubitabil, logo-ul reprezintă un instrument puternic când vorbim despre punerea în valoare a unei companii și promovarea bunurilor/serviciilor oferite de către aceasta. Voi ce părere aveți?

Așteptăm cu interes opiniile voastre în secțiunea de comentarii!

  • Distribuie :
1 comment
  • AffiliateLabz
    AffiliateLabz | 15 februarie 2020

    Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂

Lasa un comentariu